Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, January 31, 2011

mulakan cuti di kampung. seronok!

bersiaran dari sungai petani.
aman...

semalam kat penang sebelum sampai umah nampak kemalangan ngeri.
tak nampak orang, tapi nampak kereta melekat kat tiang. ee... takot!

skarang dalam kepeningan sikit.
ada budak takmo makan.
semua makanan biasa sikit pon takmo jamah.
kalo paksa jugak dia uwek.

semalam hanya makan anggur dan whipped potato.
risau sebab dia selalu makan banyak.
maybe katanya umur dah nak setahun, takmo makanan baby lagi.
pagi tadi gua suap nasi lemak ok pulak!

Friday, January 28, 2011

cerita jumaat

eh, hari ni jumaat. next week cuti seminggu. sangat heaven.
sudah semestinya balik kampung dan sambut angka 1 irfan di sana. uyeh!

tapi yang buat jadi macam hell sikit ialah terpaksa work from home.
ada kerja masih pending. adoihh..

beberapa minggu kebelakangan sangat la sibuk.
rasa macam YB pon ada. cuma tak perlu melawat kawasan saja.

nak cerita pasal irfan pon tak sempat, baca blog para mommies pon tak sempat.

irfan sekarang bukan main hero..
gigi sudah ada 4 dan hobi dia suka gigit tangan gua. orang lain dia tak buat..
gelak mengekek la dia kalau gua menjerit sakit. memang sakit wohh!

menjerit pon dia suka. pitching bukan main tinggi lagi.
dalam flight ke sabah hari tu baru perasan ada taik lalat baru.
irfan dah collect 2 taik lalat, satu kat dagu, satu kat lengan kiri.

jalan belum boleh. sangat malas.
pegang tangan suruh tatih pon malas. dia rajin kalau pakai kereta dia tu ja.

kalau dukung dia jenuh nak ikut kemahuan. tangan tunjuk sana sini sambil mulut membebel.
semua benda nak pegang, semua benda nak tengok.
yang paling gua suka kalau dia golek tangan tanda 'abis!'..

skarang sangat pandai ikut apa orang buat.
kalau kita garu kaki, dia pon nak tolong garukan..
kalau gua tengah picit kaki walid dia lepas tu berenti, dia akan tarik tangan suruh gua picit lagi.
orang batuk dia pon buat2 batuk. lawak.. lawak..

part paling membahagiakan seorang ummi adalah:

dalam flight balik ke kl dari sabah, irfan main acah2 dengan family mat salleh dari Australia.
diorang sangat berkenan sama irfan.
si ibu mat salleh tu cakap "he looks like my son when he was small".

PERGH! anak gua muka macam omputeh. hahahahaha

bila tengok diri sendiri dan hubby, sila geleng kepala. tang mana mat sallehnya? kui kui kui..

Sunday, January 23, 2011

aktiviti sabtu

seronoknya dapat main buai!



ummi, beli benda ni satu boleh? :)

Saturday, January 22, 2011

kering.

taip, delete. taip, delete.

nak cerita pasal sabah, pasal irfan (macam biasa), pasal rumah baru..

tapi stuck.

haiya..

Saturday, January 8, 2011

hanyut mesti menang!

esok AJL.
kalau dulu, sudah semestinya dah terkinja nak dapatkan tiket.
kipas susah mati faizal tahir la katakan.
masuk 2 lagu pulak tu. mesti terkinja lebih banyak.
nak dapat tiket senang.
gua ahli rockensteiners. mesti dapat punya.

waktu AJL 23, gua salah sorang tukang sorak paling havoc.
kat seblah ada orang terpaksa ikut. kesian. heh.
bini dia over, redha saja la.
time tu punya seronok tak ingat dunia.
MUH memang layak menang. faizal tahir jangan kata la.
rasa nak potong rambut atas stage macam dia jugak.
tu belum masuk terkinja waktu semi final.
dah la muka masuk tv. adeh. kalau tengok balik memang malu.
malu sebab nampak terlampau excited. tak melambangkan wanita ayu dah. hihi.
yang paling best dapat ambik gambar sebelah dia.
2,3 minggu angau.

tahun ni gua langsung tak berusaha nak dapatkan tiket.
ada orang yang gua lebih minat.
setakat ni baru dua kali tinggal dia dan keluar berdua dengan hubby saja.
sekali tengok lagenda budak setan, sekali lagi tengok teater cuci.
nak pegi AJL, sudah tentu akan tinggal dia sangat lama. tak sanggup.
mungkin sebab priority dah berubah. sudah matang gua. hahaha.


ini dia putera raja yang tak sanggup ditinggalkan.

macam mana pon esok gua jamin F.T mesti menang something.
hubby nak tengok bola, tp sila tengok kat laptop ye sayang.
tv saya punya!

nota kaki: mungkin tahun depan putera raja dah besar boleh kot tinggal waktu ummi nak p ambik gambaq dengan F.T. (nak jugak!)

Friday, January 7, 2011

terima kasih

akhirnya habis jugak tengok grey's season 6.
selagi tak habis, selagi tu asyik tido lambat lepas tu mata rabak kat pejabat.
emosi gile walaupun lakonan semata-mata. haha!

best tengok masing2 dah jadi doktor sebenar. cekap dan bukan lagi intern.

teringat masa baru masuk keje dulu.
budak habis U yang takde pengalaman keje langsung.
keje KFC pon tak pernah.

nak angkat call pon takut sebab taktau apa nak jawab. punya la teruk!
gua dapat pulak tempat yang 'hot'.
perlu berurusan dengan ramai orang, seluruh malaysia, lagi la ketaq.

sementara nak mahir, mesti belajar dengan senior kan.
entah berapa kali gua tension2, tapi seingatnya tak pernah menangis kot.
tension sebab orang buat muka menyampah kalau kau tanya banyak sangat.
mungkin bengang kenapa budak ni lambat tangkap sangat kot.

sekarang gua dah mahir. rasanya la.
kerja dah nak masuk 5 tahun 2011 ni. masih kerja yang sama dan tak berkembang.
tak mahir jugak taktau apa nak cakap.

tapi ada seorang ni, baaaanyak berjasa.
seingat gua dia tak pernah buat muka bengang kalau gua banyak tanya.
di kala gua rasa susah, buntu, dia banyak menolong.
walaupun dah lama tak bekerja bersama, gua masih ingat dan berterima kasih dengan pertolongan dia.
rasa macam kakak sendiri.
rasa terhutang budi ada jugak, sama macam gua masih ingat pertolongan couple yang baik hati tolong angkat beg kat airport hari tu..
betul, besar impaknya kalau kita buat baik dengan orang.

rasanya dia baca, mungkin.
my sister, tahniah sebab dah tercapai semua impian.
walaupun nanti jauh, harap2 tak terputus hubungan. :)

Monday, January 3, 2011

betulkah?

hari pertama kerja di tahun 2011, semangat sikit nak ke surau.
bukan solat, pagi lagi kan.. hehe.. ala, yang biasa tu la..

jumpa geng mengepam yang biasa.

jadi mula borak2..

gua tanya dia santa claus dah datang ke belum..
dia kata dah.. lebih kurang 6 bulan lepas bersalin.
oohh.. gua baru je datang.. hari krismas hari tu. maknanya irfan dah dekat 11 bulan..
memang tepat pada masanya la kan.. ☺☺

dia kata 'bagus laaa..'
katanya kalau santa claus lambat datang, maknanya proses pantang tu bagus.
maknanya berdisiplin la kot.

gua garu kepala.. ye ke? macam koboi je kalau diingat balik..
ingat kalau lambat tu maknanya tak subur. haha!

selamat datang 2011

dah 3 hari masuk tahun baru, baru nak tulis. hehe..

hujung tahun dihabiskan dengan sungguh indah.
berada di kampung halaman, dengan mak ayah dan adik2 yang sangat happy sebab ada irfan.
nampak cahaya gembira di mata mereka, dah cukup buat gua bahagia.

tahun baru, kalau tak ada azam memang tak sah kan.
tapi awal2 lagi gua dah kantoi.
selain dari azam 'biasa' nak menjadi lebih baik dari yang dulu, gua berazam nak gunakan bio oil yang gua beli tu at least sekali sehari.
konon nak hilangkan stretch mark yang teruk tu.
tapi ni dah 3 jan, kat mana gua letak botol tu pon tak ingat. hehe.

takmo cerita banyak lagi, layan gambar je la.
hello 2011!


muka gembira sudah sampai penang dengan selamat. kesian ummi sakit badan 2,3 hari dukung irfan jauh punya pasal. ♥♥

.
nampak moncong molot tu? punya syok main buih..


jari merah tak merah, yang penting A.I.R


hip hoppers. thank tokwan belanja sweater baru (menggantikan yang hilang).. ♥♥


muka excited terlebih pemandu berhemah. ☺


ummi cepat ambik gambar! apa dia geram tah..


kat al-rawsha. muka boring tunggu kitorang habeh makan.


ops! nampak pewot..


gambar paling gua suka. susah nak snap, dok tak diam sbb tak suka ada benda kat kepala..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...