Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, January 10, 2013

Merealisasikan impian


Walaupun terpaksa korbankan waktu emas hujung minggu dengan putera-putera kesayangan.

Tuesday, January 8, 2013

Mula bicara 2013

Masuk tahun baru biasanya aku akan rasa lebih bersemangat.
Contohnya excited nak mula tulis dalam diari baru. "Buku baru" akan mula dirasmikan dengan benda² menarik.
Tapi setakat hari ni, hidup aku masih hilang seri.

2012 akan diingati sebagai tahun sakit.
Tahun aku accident, patah tulang, pakai besi.
Pertengahan tahun aku berhijrah ke portfolio baru setelah hampir 5 tahun berada di comfort zone.
Tapi malangnya penghijrahan ini tidak memberi seperti yang aku harapkan.
Tahap lemas hampir kritikal. Mahu cari jalan keluar tapi tidak semudah itu.
Ketua sudah maklum, dan akan ada perubahan. Aku akan dapat tahu esok lusa.
Harapnya 2013 menjanjikan bahagia.

Harapan tidak terlalu tinggi sebenarnya.
Tak apa, aku akan cuba cari benda yang aku suka.
In shaa Allah, sekiranya berjaya dilaksana pastinya bermanfaat bakal hobi baru ni.
Aku perlu polish rohani agar lebih bersih. Mungkin sangkut disini jadi hidup seharian terjejas.

Moga 2013 tahun sihat untuk anak² dan seluruh keluarga.
Amin.

Tuesday, November 20, 2012

he's officially walking!

tahniah anakku.
irsyad dah berjalan lebih dari sepuluh langkah baru jatuh.
nampaknya kamu boleh berjalan awal sikit dari abang irfan.
tapi gigi masih 2 je. takpe.. nanti2 boleh tumbuh kan?
jom kita pegi cari kasut yang sesuai.
kurang penat la pegi jalan lepas ni sebab tak payah dukung dah.
8kg tu sekarang.. tercabut besi kat bahu! ☻☻

Monday, November 12, 2012

Happy Birthday Irsyad!

Happy birthday my baby Irsyad.
You are so lucky, having a beautiful date to celebrate every year.
Irsyad dah setahun, ummi yang emosi. Betapa cepat anak2 membesar.
Tak lama lagi mesti Irsyad dah boleh berjalan dengan cekap. Sekarang dah boleh setapak dua.
Dah boleh cakap dah, nah, nak. Nanti mesti banyak mulut macam abang..

Semoga awak jadi anak yang soleh, berjaya di dunia dan akhirat.
♥♥ We love you sooooooo much! ♥♥

Wednesday, November 7, 2012

Tuesday, November 6, 2012

Travel Changing Diaper Pad/ Lapik Stroller

Dah terima 6 pelapik baby ni.. Sungguh berpuas hati! Memang sangat sesuai dibuat hadiah untuk kawan2 yang ramai nak bersalin hujung tahun ni.

Thank Aziyana!





Monday, October 8, 2012

Drama Swasta

Hai anak.. Ummi teringin nak menyelami hati kamu, apa yang membuatkan anakanda takut sangat gunting rambut.. ☺
Sebelum ni dah lama pujuk, macam² cerita dongeng aku reka semata-mata nak yakinkan dia gunting rambut tu tak memudaratkan. Hahaha..

Semalam, nampak macam dia confident.

Kebetulan sebelum turn dia ada sorang budak lain. Lebih abang dari dia tapi still boleh dijadikan bahan rujukan. Siap dia sendiri cakap, abang tu gunting rambut tak nangis pon kan..

Ha ye lah sangat.
Sampai turn, duduk je atas bangku, tak sampai 2 minit dah nangis dan cakap nak balik.
Oh man, tak berjaya! Terpaksa la walid riba, baru calm down sikit walau masih sedih air hidung meleleh-leleh.
Gunting la ala kadar, tapi kurang smart sebab purely gunting, tak pakai mesin..
Ok, tunggu next time punya drama pulak.
Syukur la rambut jenis nipis, lama baru nak panjang..
Irsyad, sila jangan jadi macam abang awak ek.. ☺☺


Wednesday, October 3, 2012

Woman driver.


Muka macam happy tapi boleh tahan stress sebab cikgu memandu garang sangat.
2nd time driving after 3 years. Harus la menerima kelemahan yang ada seadanya.
Will improve insyaallah.. Selagi tak kemik, tak pecah, tak langgar orang dikira succes ler tu. ☺☺
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...