Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, September 29, 2011

gila keju



walaupun berbadan dua, alhamdulillah masih boleh masak² kalau orang datang rumah..

contoh ahad yang lepas, berjaya masak 2 round nasi ayam untuk tetamu..
(walaupun nervous tak penah masak banyak²)
malamnya baru lenguh pinggang tu datang..
seronok bila makanan habis.. ☺☺

jadi sesiapa nak datang rumah silakan..
ada menu baru untuk anda.. hehehe
seperti gambar, menu wajib - special untuk orang yang gila keju..
boleh kasi cicah sama nugget, kentang, ayam goreng, malah jari anda juga.. hahaha
datang dengan paket 200g..
rasa macam kfc okeh!

Wednesday, September 28, 2011

gambar kenangan ketika muatan berat

susah nak cari gambar sendiri.
mana taknya.. nampak kamera gua lebih banyak melarikan diri.
tak suka tengok hidung kembang tu. ☺
tapi, untuk kenangan nak letak jugak la sikit..




nota kaki: sorry ye kawan2, ter-upload gambar korang sekali.. baru meriah! ☺☺

Monday, September 26, 2011

cerita tak misteri

check-up di DEMC, berjalan lancar.
adik dah 33 minggu. semuanya alhamdulillah ok.
cuma doktor highlight pasal birth control. hahaha.
baiklah doktor, lepas ni saya akan buat pilihan method apa nak pakai. ☺☺

bukan nak kata mengabaikan adik, tapi ummi memang tak sempat.
tak sempat nak beli apa2 persiapan pon.
alamat kalau terberanak awal mmg naya. sekeping pampers newborn pon takde.
baju, kena pakai baju abang la nampaknya.
insyaallah, akan ajak walid beli barang weekend depan. ☻☻

cerita misteri

al kisah, pada hari khamis yang lalu kunci rumah husband aku hilang.
kami syak irfan campak mana² sebab cik abang nampak dia main.
cari punya cari tak jumpa. takpe la, esok pakai kunci aku dulu..

jumaat, pagi pegi kerja macam biasa.
malam, balik rumah macam biasa.

sabtu, semangat nak pegi 1st check-up kat DEMC bersambung pulak dengan 5 open house.
tengah nak bersiap, ternampak bakul baju irfan selerak.
aku dah tuduh husband selerekkan sebab semalam dia cari kunci.
kawan beriya deny.
dan sungguh, bila tarik bakul, dia punya sepah lain macam. takkan dia nak buat camni kot.
next, bukak almari baju. hambik kau. semua baju kena tarik. macam orang selongkar.
sapa punya kerja ni? cuak cari tempat aku letak syiling emas. eh, ada! nasib baik tak hilang.
bukak almari lagi satu, kotak barang baby pon kena punggah. sebab dalam tu ada jewelry box.
tapi kosong la brader. gua mana ada jewelry.
pendek kata kesan sepah hanya pada area almari baju. sebab tu balik rumah semalam tak perasan.

setelah dianalisa, takde barang yang hilang. alhamdulillah.
hanya kerja tambahan untuk aku kemas balik je.

kami sangka ada orang jumpa kunci tu dimana-mana, jadi dengan senangnya bukak pintu dan masuk. tapi kat kunci tu mana ada nombor rumah. pelik disitu.
kesan pecah memang tak ada.

lebih menjadikan cerita ini misteri, tiba-tiba semalam cik abang jumpa kunci dia.
apaaaaaaaaa?????? boleh tambah tanda soal banyak² lagi ni.

jadi, celah manakah orang itu masuk?
kalau dari tingkap yang tak ada grill tu, macam mana dia panjat?
walaupun tingkat 4, tapi tinggi gak woo..
adakah dia ada ilmu ghaib yang membolehkan masuk rumah orang dengan hanya pejam mata?
adakah sebenarnya tiada orang pecah masuk, cuma imaginasi kami sahaja?
takkan malam² kami mengigau dan punggah baju sendiri?
ohh sungguh banyak persoalan.

detektif conan, tolong!

Sunday, September 25, 2011

25 September

Sempena hari lahir diri sendiri,
saya nak mengucapkan terima kasih tak terhingga kepada ibu, Puan Kholijah Bahari kerana telah bertarung nyawa melahirkan dan seterusnya membesarkan saya 28 tahun yang lalu.
Terima kasih juga untuk ayah, En. Abdul Rahim Abdul Wahab dengan didikan dan kasih sayang yang diberikan sehingga hari ini.

Pengorbanan ibu dan ayah tiada bandingannya..

Thursday, September 22, 2011

PWD



Skarang dah dapat kad special..
Tapi taktau nak seronok ke tak.. haha..

Wednesday, September 14, 2011

cayanggg adik!



ya, kalau suruh sayang adik, irfan akan buat aksi seperti di atas.. ☺☺
nanti kalau adik dah lahir, jangan gaduh² ek abang irfan.. ♥♥

semalam, last check-up dengan Dr. Zana.. Appt selepas ni adalah di DEMC..
hari ni, kena bikin MGTT dan seperti dijangka result cantek..
sebabnya ukuran baby adalah berkadaran dengan 31 minggu.. jadi tak mungkin diabetic yang mengakibatkan baby besar..
hanya 4kg yang naik itulah puncanya! raya sakan sangat kot.. hehe

Friday, September 9, 2011

11 Syawal

dari sehari ke sehari nak update, tapi punya la malas..
bila dah buka, taktau nak tulis apa pulak..

cerita raya dulu la..

raya seperti yang lepas2, akan balik awal ke sungai petani dan bergerak ke ipoh pada hari terakhir puasa.
setiap raya pertama mesti di ipoh, dan habiskan cuti panjang di kedah.. taktik nak balik kampung lama la katakan.. hehehe
macam biasa, pergi dan balik kampung tak kena jam sebab timing tak sama dengan orang..
cuma kena mengadap juga pada hari raya kedua sebab jalan ke utara akan jam di kuala kangsar, utk geng2 yang nak balik ke pantai timur..

sepanjang raya, yang paling seronok irfan la kot..
ummi seronok kirakan duit raya dia je.. ☺
bila fikir balik, tak ada cerita menarik pon..
dah la gambar raya sekeping pon tak ada.. ish ish..
kena snap banyak2 waktu ke open house rumah orang je la lepas ni..
jadual nampaknya dah makin penuh. penuh dengan makan free. yay! ☺☺

raya masih ada kan..
Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua..
jangan makan banyak sangat waktu open house ye.. hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...