Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, June 30, 2008

Ugly Betty Season 2

Menarik.. aku dah tgk sampai episod finale.. Betty - Bigger and Bolder.
Watak2 still sama, cuma tambah sesikit.. Best!!

Watak utama sapa lagi, Betty la! Satu je aku rimas tgk dia ni.. tolong la ikat ke rambut tu, adoi!! Skarang ni dia dlm dilema nak pilih Henry atau Gio. 2-2 mamat ni gile kat betty dan masa final ep, dia tak reveal last2 sapa dia pilih.. saspen je!!


Pakwe Betty, Henry. skarang dah ada baby ngan Charlie.. so in order to raise the child he has to stay in Tucson.. dorang kalo bley nak try cinta jarak jauh.. tp boleh ke? Mula2 dulu aku sokong mamat nerd ni ngan betty, tp skang dah tak suka.. nape tah!

Ni la Gio.. Dah nak last season 2 dia potong rambut camni, cute gak! Walaupun asyik betekak ngan Betty, tp dia sengaja buat camtu.. taktik memikat la kot.. gentleman gak.. i like!!


Watak jahat, biasa ar.. Wilhemina & Mark, tag team yg asyik nak jatuhkan Meade Empire.. Mcm2 scene dah hampir nak kantoikan dorg, tp last2 save gak.. biasa la kan, setiap cite sure ada org jahat.. tol tak?? Tak dapat nak agak tol idea jahat dorg neh!!


Yg best pompuan ni, Amanda.. Tak abeh2 nak bgtau org dia ni anak Fey Summers yg dah mati tu.. tp kesian gak, dia dlm proses nak cari ayah kandung dia.. ada satu part tu, konon dia ni anak Gene Simmons tp sebenarnya mamat tu nak publisiti je.. ampeh! best pren gile ngan Mark tu, nape la ko gay, kalo tak mst dah couple dah!


Hilda. dah mula dapat terima hakikat kematian tunang dia, Santos. Tersyok lak kat cikgu gym anak dia, Coach Diaz.. ensem!! tp dah kawin.. hampeh lagi skali!!


Justin, anak sedara Betty yg lembut. Seblom ni jadi liar kejap sbb tension bapak dia mati. Tp skang dah ok.. Pandai gile pasal fesyen, tak lama lagi ganti Mark la tu..

Daniel, dia ni pon best. tak abeh dgn perangai sex addict dia tu, tetiba dpt tau dia ada legitimate son ngan model kat Paris. Model tu dah mati, so dia kena jaga anak dia tu skang.. dah besar lak tu.. ckp french berabuk!


Alexis. Season dulu cite pasal sex change dier.. skang ni dah jadi presiden ganti bapak die.. perangai bi*** bole tahan, samp asyik belakangkan mak ngan adik dia tu.. rasanya kalo wilhemina takde, dia ni la watak jahat kot..
Christina, minah yg kuat gile loghat ape tah.. Skang tgh jadi ibu tumpang anak pompuan jahat tu ngan Bradford. Dia terpaksa sbb nak guna duit 100,000 utk husband dia punya experimental surgery. Asyik2 jd puppet wilhemina.. tak pandai betol!


Last punya watak utama, Claire Meade. Skarang dia dah bebas dari tuduhan bunuh Fey Summers. Nasib baik!! Rupa2nya masa dia rancang pembunuhan tu dia terkena toksik yg ganggu sistem otak dia.. so dia telepas atas alasan temporary insanity..

So, marilah menonton.. Tak sabar tunggu season 3 lak.. bila la pompuan tu nak lawa...

Wednesday, June 25, 2008

aku aku lah sindarella

menarik episod minggu ini.. arrrggghhh!!
menjerit gua tgk.. adoi.. nape husin tak balik2 ni..
kang kena sambar ngan adik ko kang...
si adik (haidar/herman) pon cute gak.. gentleman.. adoiyai!!
tersentuh hati gua bila si husin call zoe, and once dapat dgr suara menitik air mata beb!!
wauuu... mesti rindu dah terubat sikit.. huwaaa!!
bestnye................

p/s: over plak!

Monday, June 23, 2008

Malang tak berbau..

Kisah benar, kejadian berlaku di sebuah stesen minyak di ibu negara..
Disebabkan kes careless driving dan salah faham, member gua kena pukul..
Muka terok, dan tak berdaya melawan..
Malangnya, kejadian hanya ditonton oleh orang sekeliling..

Adakah kita sudah tidak selamat melakukan aktiviti harian??
Hanya dengan sedikit salah faham sanggup mencederakan orang lain..
Sudah tidak adakah sifat timbang rasa dan kasih sayang sesama manusia?
Jika perkara ini berlaku, kenapa orang ramai hanya melihat? Pentingkan diri sendiri atau bimbang keselamatan mereka pula?
Fikirkan, jika perkara sama berlaku pada kita.. akan adakah insan yg akan membantu..

Piala FA kekal milik Kedah

Tewaskan Selangor 3-2 pada perlawanan akhir penuh dramatik di Shah Alam.
Tahniah kepada squad hijau kuning.. sbb korang menang, bil tepon bulan ni free RM 50..
ahak!! pemberian ikhlas dari penyokong Selangor yg kalah.. yess!!!!

Friday, June 20, 2008

Tuhan, berikan aku kesihatan

Kedemaman lagi (ada je perkataan tu?)
hanya 22 hari lagi sebelum hari itu..
aku perlu mempunyai tahap kesihatan yg maksima..
banyak sgt tgk cite Grey's Anatomy, mula pikir bukan2..
kalo bukan demam biasa cane??
atau sememangnya aku diserang demam lain??
demam ROCKENSTEINERS yang tiba2 hangat dan tak kebah2..
apa ubatnya ni???

Wednesday, June 18, 2008

T-shirt lawa dan nak beliii!!!!!!


mari2 sapa nak beli meh kita order sama2..
tarikh tutup 4 july.. kalo ramai2 beli nnt datang kenduri gua takyah pakai baju kurung..
seme pakai t-shirt ni.. bangga faizal aku neh!! hahaha
rasanya yg merah lawa! hem.. sukanya..

cam poyo pon ade ek, minat gile mcm zaman KRU ngan BSB dulu..
masa KRU dulu pon aku beli gak t-shirt dier.. sukanya tak terkata..
tp skang mana pegi pon taktau..
hahahah.. tp nak buat cane, kalo dah jadi mak orang pon nnt mesti masih kekal remaja..
ewah!!

Cumel..

Cumel tak kalo org laki cakap bahasakan diri 'orang'.
sungguh cumel.. hahahahaah

yang jenis suka guna i,u i,u ni gua rimas!
nape tah sgt tak bekenan.. melainkan percakapan formal kat opis..

Yg bahasakan diri nama sendiri lagi la cumel gile!!
ahahahhaa.. rasa cam nak gigit2 je.. (jgn pikir bukan2 key...)

hem........

Cane nak buat ni?

Benda yg kita buat skali skala.. nnt bila buat balik mesti tak ingat kan??
so macam mana nak dokumenkan cara kerja tu.. secara efektif supaya len kali akan ingat??
ikut pengalaman, dah banyak note aku tulis.. step how to do..
tp bila kena buat balik stengah taon kemudian still tak dpt ikut..
why why why???

apekah menatang itu??? COMPASS!!

Kesimpulannya, pandai2 la buat cane pon! hahahhaa

Monday, June 16, 2008

Morningggg Malaysia..........

Cerah nampaknya dunia hari.. terima kasih Acuvue... heheheheh
Tp tolong jgn kasi gua sakit kepala lagi key..
selamat memulakan hari dgn penuh semangat!!!

Friday, June 13, 2008

Grey's Anatomy

rasanya cite ni dah lama..
tp baru berkesempatan tgk.. sbb baru copy ekcelli.. (thanks to kak zahra & kak sha)
best jugak.. pendekatan berbeza dari cite dokter² yg len..

mcm House, dia slalu tunjuk penyakit² yg gile kronik dan tak penah discover sebelom ni..
tambah pulak ngan perangai House yg ala² mereng..

ada jugak cite ER yg mmg aku layan dulu.. tp kurang ingat jln crita..

berbalik pada Grey's Anatomy, byk menceritakan ttg konflik intern² ni..
watak2 pon best, macam mana friendship dorg, kisah cinta..
kdg² aku pikir betul jgk, dokter pon manusia so konflik seme tu normal la..

skarang, kat opis aku tgh dengar citer tu.. dengar key..
mata dan tgn pandang screen dan keyboard (skali2 jeling la kat laptop kat tepi.. hheheh)
tgh syok2 layan siri bape tah..
tiba2 ngeri gile sehh... izi terpaksa drill kepala patient!!
bukan dlm hospital, kat tmpt kejadian key!!

walaupun ni cite je.. tp sgt real..
mungkin kat luar sana ada kejadian camni..
kesimpulannya.. kerjaya doktor mmg mulia.. hmm...

Kad kad kad..

Bape org kat floor 13?? Floor 8??
kalo ada yg miss kang kecik ati lak.. rasanya cam tak ingat semua la..
adui.. stress sungguh mengenangkan benda2 tak setel ni..

Hari ni dah 13 June, maknanya hanya lagi 29 hari????
waaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

Saturday, June 7, 2008

Cuti je la!!!!

Di hari sabtu yg indah dan permai.. Di sungai petani tempat tumpah darah aku..
Aku ke opis TM iaitu tempat keje mak aku..
Dengan semangat wajanya nak siapkan keje2 aku yg terbengkalai sbb terpaksa cuti lama..
aku ttp tak boleh lupakan sepenuhnya keje2 aku tu..
dgn penuh tanggungjawab nak siapkan jugak mana yg bole..

tapi!!! niat murni tu terbantut!!

* dah siap bwk laptop, cucuk LAN cable tp takleh masok network
* try punya try (dgn bantuan tunang aku.. dpt instruction dr sms je sbb dia odw ke langkawi cuti2 mesia) tukar2 ip.. last2 dapat masok..
* bila dah masok network bukak la securevpn dan login, lps.. tp tak dpt remote pc opis!!!!!!!!

geramnya aku!!! mungkinkah aku off pc tp x ingat? seingat aku, aku hanya off monitor..
atau berlaku blackout dan terpaksa mintak tolong sesapa on kan balik??
mana la ada org kat opis sabtu2 camni.. huwaaaaaa....

so kesimpulannya, kalo dah cuti tu buat la cara cuti..
nampaknya aku terpaksa bertolak ke kl sehari lebih awal, so ada masa utk aku siapkan keje hari selasa sebelum masok keje semula rabu...

kesian.......

Thursday, June 5, 2008

Minyak Minyak Minyak!!

Gile naik minyak!! mampos la..
malam ni nak balik kampong.. berapa kena isi wey!!!
pastu siap nak ke langkawi, penang, alor setar bagai.. macam mana?? bagaimana????

cane pon hepi la sket sbb cuti lama..
rabu baru start keje balik.. yahooooo!!!!!!!

Malu saya!!!

Giler tol la ingat psl cite cuti ehsan ni.. Adoi la!! Malunyaaaaaa.....
Aku ni dgn semangat wajanya dah isi borang cuti ehsan utk seminggu pertama aku akan cuti tu..
dah siap mintak bos sign, pastu pass kat admin..
nak tau apa terjadi pastu??
Cuba tgk gambar aku upload ni?? Kene reject beb.. Org HR tu siap call aku mintak surat nikah!!
aku pon dgn terpinga-pinga dan innocent tanya bdk opis.. "Surat Nikah tu ape???".. hahahaha!
gile konpius aku, maklumla tak penah kawin.. sungguh bongok rasanya soalan aku tu.. adoi la!!
So apa lagi, kes ni jadi bahan ketawa la kat opis.. samp bos aku kata dlm tension2 dia..
Bila ingat kes aku ni boleh buat dia gelak sorang2.. HAMPEH!!
Kesimpulannya, cuti ehsan mesti di apply selepas hari kejadian.. mcm cuti kematian tu kan, takkan apply dulu baru meninggal.. isk isk isk.. aku ni dgn niat baik apply dulu tu bukan ape, nak cuti mesti la mintak kebenaran tol tak? haiyaaaaa!!!



Monday, June 2, 2008

Risau Nehhh

hari isnin dtg lagi.. keje seme aku kene siapkan serempit yg bole.. maklum la nak cuti 3 hari..
di saat2 genting ni, report kene anta!!
ari ni dah 2 june.. gile lahhh!! bulan dpn aku kawin!!
cam tak caya beb.. cpt sungguh dah bulan 6.. waduh..
khamis malam ni blk umah kat sp, ambik baju nikah dan manyak lagi..
tu la.. suruh siapkan awal taknak..
skang dah kelam kabut.. padan mukA!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...