Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 29, 2008

Aku tenggelam dalam damai...

Headphone sangat penting dalam kehidupan rupanya..
Dalam hiruk pikuk pejabat, aku boleh mengabaikan keadaan sekeliling..
Hanya tumpu pada kerja yg dah lama ku tinggalkan..
Aku umpama terbang dalam kayangan yg hanya ada aku..
Bertemankan Aku.Muzik.Kamu..
Sudah cukup untuk aku!!

Hidup bagai pelarian

Hari ni pulang ke vista semula.. entah sampai bila..
Semuanya masih kalut..
Aku masih menanti bilakah kehidupanku akan stabil semula..
Aku ingin sekali menjalankan tanggungjawab sepenuhnya..

Sunday, July 27, 2008

Redang Destinasi Percutian

Saya sebagai rakyat Malaysia ingin memberi cadangan agar anda menjadikan Redang sebagai destinasi percutian anda.. Besttttt gilerrr!!!
Tempat kitorang stay, Laguna Redang.. Cantik gile, actually ada resort2 lain seblah2.. seme tepi pantai.. tp Laguna yg kitorang stay, so promote Laguna la!! Ni ada sket gambar utk tatapan korang..


Utk package honeymoon, masuk je blk dorg dah siap deco cantik.. ada kek, hadiah..
Yg special, ada private lunch dlm bilik dgn private dinner kat swimming pool.. romantik siot!!
Dr bilik boleh nampak swimming pool seme tp nyampah tol diskriminasi kaum ni.. nak mandi kene pakai swimming suit aje.. boring tol!! abeh takkan nak suruh aku pakai camtu mandi kot..


Lagi, kitorang pegi discover skuba diving.. ni paling best.. macam ala2 kamdar la, mmg berbaloi!! Bole nampak nemo berenang-renang, segala coral yg cun.. harap dorg dpt maintain khazanah alam tu.. sayang kalo musnah kanz.. Ni ada gambar lagi..


Pantai dia pulak, jernih gile!! Rambut aku pon skang dah jadi cam dawai.. Utk kaum Adam, mmg wiper laju gile la, penuh turtle.. hahaha.. Sabor je!


Pendek kata, Redang Rock!! Marilah kita cuti-cuti Malaysia..


Sekian..
Peace No War!!

Tuesday, July 22, 2008

Redang!! Tunggu aku dtg!!!

Esok nak pegi Ganu, yay yay!!
Dengar cite org ckp best.. tak sabar tau!!
Tak best taktau nak cakap, bayar mahal woo!!

Sunday, July 20, 2008

Seme dah selesai!!

Yay!! Semalam dah selesai kenduri kat klang.. Alhamdulillah, lega...
Best sbb 2-2 kenduri ramai gile.. tak membazir makanan.. hadiah pon bertimbun-timbun..
big thanks to all.. terharu beb!! dari lesung batu samp la kusi bulat seme aku dapat.. gelas cawan jangan cakap la.. banyak gile.. coffee maker pon samp 5 kot aku dpt.. rice cooker pon manyak.. mmg jenuh masak nasik la..

Dan, yg best lagi aku puas ati ngan baju + make-up.. thanks kaklong yati.. ramai puji cun lak tu..
kembang deh!!
Photographer pon best.. ally yg cute amik gambar pro gile.. habih bendang kitorang redah..
Yg kat klang, thanks to en. hasanul, en. nasru ngan sape tah sorang lagi.. kitorang ambush kelab golf.. lawa gak.. tgk la resultnya nnt.. tak sabar tau!!

Tetamu lak mmg ramai.. Kat kedah sayang sbb tak sempat jumpa seme sbb sibuk merosakkan bendang orang.. sorry la sbb tak terlayan seme.. umah klang, lepak lama gak ngan kengkawan..
tp nak buat cane kan, ada la kawan aku tu.. beriya-iya benor.. last2 tak dtg.. sampai hati lupa kenduri aku.. yg sorg ni plak, siap aku msg ingatkan malam sebelum tu.. takot "ter"balik kampong lak.. heheheheheh (sapa makan cili mmg pedas la!!)
Best part, ada tetamu istimewa!!! Ingatkan ada kat oversea tak balik, last2 terjongos kat kenduri gua.. hepiiiiii siott!! nak tau sape?? semestinya Mr. Anas Tahir.. hahahaha..
sejak2 ni muka makin lama makin sama ngan abg dier... kire cam borak ngan faizal la gak.. rambut pon dah sama.. sempat amik gambar tu.. nnt aku publish ek..

ok la, nnt sambung lagi.. nak kena kemas umah mertua yg besepah, maklum la kan..
azam baru, nak jadi isteri dan menantu yg superb!! hahahaha

Tuesday, July 15, 2008

Hari ke-4 bergelar isteri..

Hui... dah lama tak tulis neh, tetiba ari ni pg cc sbb nak siapkan MAPS kan.. Alang2..
Hari ni masuk 4 hari aku bergelar puan.. hahahhaa... giler lah! sebenarnya rasa sama, takde beza sgt melainkan tido ada bantal peluk best! hhahahahahhaa
Masih dlm stage meng-ejas diri.. asyik rasa cam dok sorang lagi samp mak gua bising..
skang aku kene tanya suami nak apa, haus ke, lapar ke, ngantok ke..
seme kene siapkan.. mak aku cakap.. jgn buat dek je..
esok kitorang akan balik KL utk get ready kenduri sana plak.. cam malas je nak balik sbb best dok kampung lama..
well, cite pasal akad nikah, kenduri seme tu aku akan detailkan nanti..

tunggu...

Thursday, July 3, 2008

HOPE is a Waking Dream... with LOVE everything is POSSIBLE

An incredible love story has come out of China recently and managed to touch the world. It is a story of a man and an older woman who ran off to live and love each other in peace for over half a century.

The 70-year-old Chinese man who hand-carved over 6,000 stairs up a mountain for his 80-year-old wife has passed away in the cave which has been the couple's home for the last 50 years.

Over 50 years ago, Liu Guojiang a 19 year-old boy, fell in love with a 29 year-old widowed mother named Xu Chaoqin..

In a twist worthy of Shakespeare's Romeo and Juliet, friends and relatives criticized the relationship because of the age difference and the fact that Xu already had children.
At that time, it was unacceptable and immoral for a young man to love an older woman..
To avoid the market gossip and the scorn of their communities, the couple decided to elope and lived in a cave in Jiangjin County in Southern ChongQing Municipality.

In the beginning, life was harsh as hey had nothing, no electricity or even food. They had to eat grass and roots they found in the mountain, and Liu made a kerosene lamp that they used to light up their lives.

Xu felt that she had tied Liu down and repeatedly asked him, 'Are you regretful? Liu always replied, 'As long as we are industrious, life will improve.'

In the second year of living in the mountain, Liu began and continued for over 50 years, to hand-carve the steps so that his wife could get down the mountain easily.

Half a century later in 2001, a group of adventurers were exploring the forest and were surprised to find the elderly couple and the over 6,000 hand-carved steps. Liu MingSheng, one of their seven children said, 'My parents loved each other so much, they have lived in seclusion for over 50 years and never been apart a single day. He hand carved more than 6,000 steps over the years for my mother's convenience, although she doesn't go down the mountain that much.'

The couple had lived in peace for over 50 years until Liu, 72 years old, returned from his daily farm work and collapsed. Xu sat and prayed with her husband as he passed away in her arms. So in love with Xu, was Liu, that no one was able to release the grip he had on his wife's hand even after he had passed away.

'You promised me you'll take care of me, you'll always be with me until the day I died, now you left before me, how am I going to live without you?' Xu spent days softly repeating this sentence and touching her husband's black coffin with tears rolling down her cheeks. In 2006, their story became one of the top 10 love stories from China , collected by the Chinese Women Weekly. The local government has decided to preserve the love ladder and the place they lived as a museum, so this love story can live forever.

p/s: I'm so touched!! sob.. sob..

Wednesday, July 2, 2008

Buntu neh...

Saya kena pilih 2 photographer utk majlis di Sungai Petani.
Tapi saya taktau nak amik mana satu..
Seme nampak lawa.. cane ni??
Adakah pilih photographer yg ensem?? hahahaha
nak mampos!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...