Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, August 29, 2008

Minatgiler..

Wah, dia perform kat Miss World Malaysia 2008..
Hari tu ada bukak kat tv, tp cam boring gua tutup je..
kalo la tau..
tp.. rambut makin rebonding.. make-up seme tu..
argghhhhh... gua tak suka tu seme!!
Tp.. gua peminat tegar..
walau ada yg tak gemar.. keep on rockin bebeh!!

Selamat Hari Merdeka..

Layan gile iklan Petronas yg baru tu.. Aiman lagi yg glemer.. hehehe..
Part paling touching bila si anak memeluk abah.. bila impian utk menyambung pelajaran abah tunaikan..
Nyaris menitik air mata ni.. touching gile..

Selamat Hari Kemerdekaan ke-51..
Semoga Malaysia kekal merdeka!

Balik kampong...

Minggu ni minggu rilek gua..

4 hari pertama pg training..

*Training bg gua ada 2 makna:
1)Kalo mmg gua apply, then gile semangat la nak menambah ilmu..
2)Ni jenis gua tak apply, training coordinator buat ke, smart oren ke.. ni namanya masa makan angin.. hahaha.. (kalo bos tau siap gua neh!)

Hari ke 5 siap dgn jamuan seme (abeh masa stengah hari makan je).. ptg mao balik kampong!!
hooray!!!!!!!

Gua nak citer ar ni perkara menarik berlaku spjg minggu nan indah ini..

*First day trening.. gile la gua sorang je pompuan.. yg len seme pakcik.. adui.. buhsan!
topik lak gile teknikal.. adoi.. takpe, sabar beb! nampaknya gua hanya mampu bg perhatian sejam stengah je.. lps tu gua mula conteng2 kertas, men game enset, layan sms ngan berangan..
gile gua tak paham.. walaupun puas perah otak, ttp takleh terima.. mmg takde kena mengena ngan keje aku.. patut pg yg overview je, adoiyai!!

Dipendekkan cite, gua blah awal walau pada hakikatnya kitorang dipaksa tunggu walau instructor takde.. apekah?? aku dgn semangat tun fatimahnya selamba blah balik.. buat pe buang masa, baik gua balik tido..

Ending cite ni, elok2 dah samp Cempaka dgn harapan leh tido, gua last2 silap naik bas.. tak pasal2 jadi tourist, pusing Ampang 1 pusingan penuh.. siot tol!! ni namanya tulah! org kata jgn ponteng, ko ponteng gak.. padan muko den!

*Last day trening di MMC, standard ar abis awal.. ni bukan gua ponteng ar.. mmg abeh kol 3 lebih.. so dengan bahagianya gua mao pulang.. selamat samp ke Masjid Jamek.. dlm tren menuju ke destinasi, tetiba gua dgr ada org kata "Apa khabar.." dgn slang ala².. aku pon toleh dgn muka serius.. waduh, ada sorg mamat negro tegur aku.. isk.. dgn hati yg masih trauma dgn insiden Pakistan satu masa dulu.. gua senyum gak la.. maklum la nak portray keramahan rakyat Malaysia.. last² dia ajak borak.. tp soklan2 general la.. dia ckp dia dr negara ape tah..
"i never heard of it, sorry..", kata aku..
"it was near france, in fact our main language is french..", kata dia sambil demo sket kat aku bahasa dia..
wah.. mmg sedap la dengar kan.. tp cam nak tegeliat lidah ar..
lagi, dia bgtau nama dia George.. aku malas nak tanya byk2.. takut la kan..
last2 bila samp stesen aku, aku mintak diri..

Kesimpulannya, apa2 pon kita kena berhati-hati.. tak sure la dia tu ada niat lain atau sekadar bertegur sapa.. jgn baik sgt la, sbb zaman skarang ni macam2 bole jadi.. tp nasib baik English gua baekk punya ari tu.. kalo tak malu la, macam iklan NSTP tu kan..

Yang penting ptg ni kitorang akan bergerak ke Utara, jumpa ibu bapa sanak saudara.. best siot.. belom nak balik raya lagi tu.. huhuhu..

Thursday, August 21, 2008

My good deed for the day..



















This is my 3rd time..
I'm just damn excited to do it again..
Luckily this time, my weight just past the minimum req by 1 kg.. fuh..
And today i discovered, only my right hand can be 'cucuk' easily..

Urat tgn kiri kecik rupanya..

Camana nak buat sambal belacan sempoi??

Wah, pagi² samp opis dah dapat msg dari ibu saudaraku nan terchenta..
Aku mmg sayang dier lebih dr mak sedara yg len.. sbb dialah yg menjaga aku dari kecik, masa parents aku p gheja..
Ari tu aku ada tanya dia camana nak bikin sambal belacan superrbb..
Sbb dia mmg pakar bab tu.. kalo dia buat mmg menjilat tangan kaki la.. huhuhu..

So dia tanya aku dpt tak msg dia yg panjang berjela explain pasal tu..
Dan nampaknya aku tak dapat.. So aku pon bgtau takpe la, ujung bln ni mao blk kampong..
so bole la singgah umah dia kat Penang..

Yg lawaknya, ni jawapan dia..
"ok.. lg pun kalu x buat demo smbai 2 tetap x sempoi.."

hahahahahahahahahaa.. kenapa tah aku nak tegelak dgn pekataan sempoi tu..
mmg org Penang betoi la maklang aku neh..
so.. aku akan cuba praktikkan pekataan tu dlm percakapan harian..
sempoi....!!!

Wednesday, August 20, 2008

komentar ttg filem..

Dulu, masa zaman remaja gile gua mmg gile layan movie..
mesti kat panggung ar.. port ttp aku ngan hubby (dulu time berchenta, pakwe la kan..) mesti TGV KLCC..
maklumla dekat ngan kolej.. KLCC mmg umah nombot 2 la..
tak kisah cite apa, asal kuar tgk wayang, asal kuar tgk wayang..
siap kumpul tiket tu seme.. boleh kalah semua pengumpul stem berkaliber sekalipun..
sbb tiket wayang gua lagi byk..
yang pelik tu, mana dtg duit.. keje tak.. still blaja..
dapat duit pinjaman pon byk mana sgt la, kjp je abeh..
ooo... sumbernya sudah semestinya PA&MA.. time nak mintak call buat suara sedih..
"ayah.. mak.. cek tak cukup duit la, boh sket bole?"..
betapa skarg gua sedar gua dah byk susahkan mak bapak.. (tetiba sayu hati dan nak nangis.. huwaa!!! nak balik kampong!!!)

ok berbalik pada komentar filem kita..

habit aku skang, time lunch tapau nasi makan dpn pc..
so takkan nak makan sambil tatap je wallpaper faizal tahir tu kan..
skali2 bukak movie la sepam dua.. baru sdp makan nasik!

ari tu gua layan cite "Lelaki Seterika" atau bahasa omputehnya Iron Man..
fuh.. best gile, lagipon hero dia tu ensem sesangat! awww!!

antara scene² menarik yg gua suka:

*masa first dia sedar lps kena bom tu.. siap tarik wayar pjg gile dr idung dier.. aduii.. gua ngeri part ni.. dah la tgh makan.. ishhh!!
*pastu gua ske watak pakcik yg tolong dia build robot masa dlm tahanan tu.. kesian je tgk.. tp last² mati.. sedey gak ar..
*kan lepas dia dah berjaya lari dr geng jahat tu.. first thing yg dia mintak --> american cheese burger. tetiba gua tepikir, kalo la ter-stranded kat mana² lama gila, pastu dpt balik umah perkara pertama aku nak makan.. laksa buatan mak gua arr!!
*pastu part si seterika ni panggil pembantu dia.. soalan dia "how big is your hand"? ingat nak buat ape, rupanya suruh seluk lubang kat dada dia tu.. haiya.. nape aku pilih movie ni utk tgk samb makan..
*lagi.. masa tgh terbang tu siap boleh jawab call.. mmg gempak la talian telefon mudah alih die.. kat langit pon coverage baikk pya..

pendek kata, cite ni menghiburkan.. lagipon kalo cite tak best, tp hero dia ensem gua mesti ckp best, jgn risau.. huhuhu.. so sesapa yg lom tgk cite ni tgk ar.. layan..........

Tuesday, August 19, 2008

nape asyik2 lagu sama??

hari2 gua dengar winamp..
gua takleh buat keje kalo sunyi sepi..
gua takleh buat keje kalo tak dengar lagu..
gua tak bole.. tak bole!! (emo lak!)
dulu boleh dengar radio dari website era.. skang dah takleh nape??
winamp ni,kalo kita shuffle pon nape asyik pusing lagu sama?
dalam playlist ada 689 ketul lagu..
tp mesti balik2 lagu tu jugak..
KENAPA?????

Monday, August 18, 2008

nasib baik ada cucuq cempedak..

Hari ni isnin, betolak punya awal dr Klang sbb takut jam memandangkan ari ni naik kete..
Semalam tido lewat sbb kena siapkan report ARO.. yg gua pulun siapkan tu sbb 1 dah janji, lagi 1 dia siap msg masa tgh sedap tgk perlawanan bandminton yg hanya menyumbang Perak pada Malaysia.. so gua dgn gagahnya siapkan gak, dan siap submit kol 2 pagi tu.. bagus sebenarnya, biar dia nampak betapa rajin dan dedikasinya staff dia ni.. ahahahaa

Samp opis awal, ngantok beb.. ari ni dah la jalan gile clear.. lupa lak kitorang psl cuti skolah.. kalo tau mmg smbg tido lagi.. dok je dpn pc, tingat kena kasi data kat member.. so gua pon nak buat la dgn semangat berkobar-kobar.. tp sbb kena guna Access, abeh hang pc gua.. ni yg gua paling nyampah.. dpt pc baru dah, siap spek seme canggih.. tp still hang nape?? tetiba gua tingat, ni mst sbb byk sgt barang haram gua smpn dlm ni.. heheheh.. ok la, azam gua mulai ari ni akan clean kan seme, transfer masok external gua yg dah nak penuh melimpah-limpah ngan pelbagai movie atau bakar saja dlm cd.. hem..

Masa dah hampir ke tghari, tp menatang database tu masih hang, tak kuar2.. so cane?? ni yg kuar lagi satu post aku.. hehehe.. dan penyelamat kepada segalanya ialah cucuq cempedak mertua aku kasik bekal td.. nasib baik bwk naik opis.. boring2 tunggu leh gak ngunyah..

betapa..

1,2,3 go!

seminggu setelah kau pergi
teman silih berganti
menghiburku

berkata semua teratasi
dan terus sembunyi
di balik senyum palsuku

ku dengar dirimu tak sendiri lagi
betapa hancurnya
hati dan jiwaku

setahun setelah kau pergi
ku masih sembunyi
di balik senyum palsuku

ku dengar dirimu tak sendiri lagi
betapa hancurnya
hati dan jiwaku
betapa hancurnya

tolong bantu aku
melewati semua

*ops.. tetiba nape lagu ni cam tak abeh??
*apekah????
*orang tgh syok layan ni.. potong steamboat betol!!!

Thursday, August 14, 2008

s07 kembali di hati!

Tajuknya kembali di hati bukan bermakna selama ni dah lupa..
Tp sejak dah dewasa sket ni, dah kawin lak tu... keminatan terhadap artis dah kureng..
(Tp minat Faizal Tahir still gile key!)

Lagipon dorg cam dah tenggelam dek kemunculan artis baru indon yg berlambak-lambak tu..
Lagu baru pon kurang menyengat macam lagu lama dorg..
so gua pon kurang amik tau perkembangan.. (lagu lama still hafal key!)
Hari ni ada event kat Menara, dan katanya dorg dtg skali.. apa lagi..
amik kesempatan mau jumpa dong!!
dan impian dulu dah jadi kenyataan.. setelah mintak izin suami, inilah hasilnya!! (thanks kak ayu!!)

dan lagi..


Happy seh!!!!!!!

Jauh perjalananku..

Wah, hari ni aku kene bangun gile awal sbb first time naik tren ke opis dr umah baru..
skang2 ni dah la kene siap baju keje utk 2 org..
nak buat breakfast seme.. tp memandangkan convention kat opis, gua x smpt masak nasik goreng mcm dlm perancangan semlm..

Gua cuak sket sbb still konpius cane nak naik LRT. ampeh tak?
dah terbiasa naik Putra je, pg stesen LRT peghak..

Apa yg menarik gua jumpa, ada 3 makhluk Allah ni..

* Dlm LRT, gua masok dgn penuh bergaya.. Berdiri lama2 tu, tetiba ada sorg mamat ni masok. Hem, takde bende nak pandang aku pandang dier la.. Sebenarnya sepjg dlm tren tu gua asyik tepikir, mamat ni melayu ke indon, indon ke melayu.. muka agak kacak dan skali pandang mmg melayu. tp malangnya dia pakai baju batik ala² wak suparjo!! ada ke org muda nak pakai baju camtu?? hemm...

* Dalam Putra, ada 2 org masok bwk beg besar.. takde bende yg pelik, tp tetiba terperasan org ni.. membuat aku musykil lagi skali samada dia ni pompuan ke laki.. nak kata laki, tp ada rupa cam pengkid.. aku tepikir satu je, kalo la org tu mmg lelaki tulen, kesian dier sbb kurang nampak kejantanan tu.. nampak ala² pengkid, nak buat kasar cane pon still nampak ko tu pompuan..

* Tgk org tido dlm tren mmg perkara biasa.. tp yg ni aku nampak dia pya nyenyak mengalahkan tido atas tilam vono.. agaknya tren tu dah 2-3 kali ulang alik hujung ke hujung kot.. hehehe..

So, kalo selalu aku kene ke opis sendirian, akan ada byk lagi jenis manusia unik akan ku jumpa..
nantikan episod akan datang.. chow!

Wednesday, August 13, 2008

Kebetulan la!!

Adoi.. hari ni gile bab* bengang sangat ni kenapa??
Seme org kalut mintak tu mintak ni.. hampeh arrrrr!!!
Rasa cam nak hempuk tepon je, kjp2 bunyi, kjp2 bunyi!!
Org tua tu pon kalut gak, rilek arr aku nak cari la neh!!

Tetiba marah jadi reda..
Nak tau nape?? lawak la..
Aku biasa kalo bengang akan dgr mp3 gile kuat..
pakai headphone kan.. mmg kedap bunyi la, org sekeliling ckp ape pon aku buat dekk je..
tgh syok layan lagu, tetiba kuar lagu pak nil..

"Jangan jangan jangan, jangan cepat marah.."
"nanti cepat tua, bikin gaduh saja.."
"jangan jangan jangan, jangan nak melatah.."
"nanti naik darah, lagi masalah!!!"

hahahahahahhahaha... sebijik kene batang idong aku..
ok la, ok la, aku tak bengang dah.. huhuhuhuhu...

Friday, August 8, 2008

08.08.08

Ape yg menarik pasal 8 August 2008??

* Ramai yg amik tarikh ni utk special occasion.. (wedding, 1st time declare couple, 1st day pindah umah, harap2 dapat lahirkan baby tarikh ni, etc².. hhehhehehe)

* Tarikh ni tak mungkin muncul lagi.. (special la tu!!)

* Hari ni besdey adik aku.. (Happy Birthday Nana!!)

* 8 Ogos 2008 = Jumaat (penghulu segala hari.. bagus tu..)

* Nombor 8 bederet ni manyak ong lo! (cina manyak suka neh!)

* Tarikh majlis pembukaan Olimpik Beijing.. (Malaysia boleh!)

Tu je yg gua sempat pikir.. apa lagi ek?? hehehe

Tuesday, August 5, 2008

Jodoh..

Tahun 2008 = Tahun Kawin Sedunia..

Memang ramai la yg menamatkan zaman bujang taon ni termasok aku..
Bagi aku umo 25 adalah umo ideal bagi pompuan utk kawin..
Masa kecik2 dulu pon kalo org tanya aku nak kawin bila aku akan jawab masa umo 25, walaupun masa tu kawin tu apa pon tak bape paham lagi.. hehehe..
Jodoh ni akan datang tak tentu sebenarnya (berdasarkan pemerhatian, ewah!)
Contohnya ada kawan yg nampak pemalu gile, bukan jenis berkepit ngan pakwe pon tp gile awal kawin! Jenis org tak bape sangka la..
Ada yg mmg terkenal gediks (hahahha), so bile dier bgtau nak kawin kitorang mmg tak pelik la, mmg dah agak dia akan kawin awal..
Baru2 ni aku pg kenduri, siap kawin foreigner lagi (Bangla mari!!). Orang mmg pandang pelik, siap kena bahan lagi sbb pilih ala2 Abdullah.. Tp kalo dah jodoh nak buat camana..
Dan ada jugak yg dah terikat boleh putus dek kerana tiada jodoh..
Ada jugak yg samp tahap mak bapak risau takde pilihan hati lagi.. tup2 baru je kenal, tros plan tuk kawin dlm masa terdekat.. Hem.. Jodoh itu di tangan Allah..

Utk geng2 rapat (TTC+Unimas), dengan friendship yg kuat ni, kita semua mesti ada walau dimana kenduri dibuat, tak kira hari apa (sabtu ke...) kita ttp setia datang..
So nnt sekaligus akan jadi cuti-cuti Mesia lak sbb ada yg org Pahang, Kelantan, Terengganu, Kedah and so on.. And maybe aku ngan hubby akan pegi bertiga.. hahahahahahaha..

Nampaknya, tahun depan akan ada pesta dapat baby pulak.. Wow!!

Monday, August 4, 2008

Monday Blurrrrr...

I hate monday!!
Going to work with damn sleepy mind, body and soul!! wah!!
Sesuatu yg x penah aku buat.. tido time lunch kat meja opis!!
Betapa mengantoknya aku..
Kebetulan hari ni aku puasa (ganti la, nak dkt ramadhan dah neh!!)..
Maybe that could be the biggest contributor for my sleepy mode today..
Yg bestnya gile nyenyak dlm lebey kurang 15 minit..
Tiba2 banyak mangkuk2 hayun yg bising.. How i wish i can make them vanish.. (poof.. ilang!!)
So, aku nak nak cuba analyze kenapa perkara pelik ini berlaku..
Akhirnya aku rasa semuanya disebabkan kehidupan yg telah berubah..
Sebetulnya aku ni gila kaki tido.. Pantang nampak bantal, pantang ada free time..
Skarang mana bole tido sgt, dah la kat umah mertua.. (gile ke nak membuta je!)
And more, i think time goes by faster than before.. (before married of course..)
Kejap je dah esok, dan esok lagi..
Tambahan skarg ni dlm proses nak pindah.. Betul2 berdikari sebagai seorang isteri..
Harap2 tak lama lagi seme ok.. Badan, cpt adjust!!

Friday, August 1, 2008

Aizat - Sahabat

Menarik lagu ni.. layan..

Sahabat...mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat...ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat...aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Lagu ni ada dalam cite Sindarella tu..
hemm..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...