Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, August 29, 2008

Balik kampong...

Minggu ni minggu rilek gua..

4 hari pertama pg training..

*Training bg gua ada 2 makna:
1)Kalo mmg gua apply, then gile semangat la nak menambah ilmu..
2)Ni jenis gua tak apply, training coordinator buat ke, smart oren ke.. ni namanya masa makan angin.. hahaha.. (kalo bos tau siap gua neh!)

Hari ke 5 siap dgn jamuan seme (abeh masa stengah hari makan je).. ptg mao balik kampong!!
hooray!!!!!!!

Gua nak citer ar ni perkara menarik berlaku spjg minggu nan indah ini..

*First day trening.. gile la gua sorang je pompuan.. yg len seme pakcik.. adui.. buhsan!
topik lak gile teknikal.. adoi.. takpe, sabar beb! nampaknya gua hanya mampu bg perhatian sejam stengah je.. lps tu gua mula conteng2 kertas, men game enset, layan sms ngan berangan..
gile gua tak paham.. walaupun puas perah otak, ttp takleh terima.. mmg takde kena mengena ngan keje aku.. patut pg yg overview je, adoiyai!!

Dipendekkan cite, gua blah awal walau pada hakikatnya kitorang dipaksa tunggu walau instructor takde.. apekah?? aku dgn semangat tun fatimahnya selamba blah balik.. buat pe buang masa, baik gua balik tido..

Ending cite ni, elok2 dah samp Cempaka dgn harapan leh tido, gua last2 silap naik bas.. tak pasal2 jadi tourist, pusing Ampang 1 pusingan penuh.. siot tol!! ni namanya tulah! org kata jgn ponteng, ko ponteng gak.. padan muko den!

*Last day trening di MMC, standard ar abis awal.. ni bukan gua ponteng ar.. mmg abeh kol 3 lebih.. so dengan bahagianya gua mao pulang.. selamat samp ke Masjid Jamek.. dlm tren menuju ke destinasi, tetiba gua dgr ada org kata "Apa khabar.." dgn slang ala².. aku pon toleh dgn muka serius.. waduh, ada sorg mamat negro tegur aku.. isk.. dgn hati yg masih trauma dgn insiden Pakistan satu masa dulu.. gua senyum gak la.. maklum la nak portray keramahan rakyat Malaysia.. last² dia ajak borak.. tp soklan2 general la.. dia ckp dia dr negara ape tah..
"i never heard of it, sorry..", kata aku..
"it was near france, in fact our main language is french..", kata dia sambil demo sket kat aku bahasa dia..
wah.. mmg sedap la dengar kan.. tp cam nak tegeliat lidah ar..
lagi, dia bgtau nama dia George.. aku malas nak tanya byk2.. takut la kan..
last2 bila samp stesen aku, aku mintak diri..

Kesimpulannya, apa2 pon kita kena berhati-hati.. tak sure la dia tu ada niat lain atau sekadar bertegur sapa.. jgn baik sgt la, sbb zaman skarang ni macam2 bole jadi.. tp nasib baik English gua baekk punya ari tu.. kalo tak malu la, macam iklan NSTP tu kan..

Yang penting ptg ni kitorang akan bergerak ke Utara, jumpa ibu bapa sanak saudara.. best siot.. belom nak balik raya lagi tu.. huhuhu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...