Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, August 5, 2008

Jodoh..

Tahun 2008 = Tahun Kawin Sedunia..

Memang ramai la yg menamatkan zaman bujang taon ni termasok aku..
Bagi aku umo 25 adalah umo ideal bagi pompuan utk kawin..
Masa kecik2 dulu pon kalo org tanya aku nak kawin bila aku akan jawab masa umo 25, walaupun masa tu kawin tu apa pon tak bape paham lagi.. hehehe..
Jodoh ni akan datang tak tentu sebenarnya (berdasarkan pemerhatian, ewah!)
Contohnya ada kawan yg nampak pemalu gile, bukan jenis berkepit ngan pakwe pon tp gile awal kawin! Jenis org tak bape sangka la..
Ada yg mmg terkenal gediks (hahahha), so bile dier bgtau nak kawin kitorang mmg tak pelik la, mmg dah agak dia akan kawin awal..
Baru2 ni aku pg kenduri, siap kawin foreigner lagi (Bangla mari!!). Orang mmg pandang pelik, siap kena bahan lagi sbb pilih ala2 Abdullah.. Tp kalo dah jodoh nak buat camana..
Dan ada jugak yg dah terikat boleh putus dek kerana tiada jodoh..
Ada jugak yg samp tahap mak bapak risau takde pilihan hati lagi.. tup2 baru je kenal, tros plan tuk kawin dlm masa terdekat.. Hem.. Jodoh itu di tangan Allah..

Utk geng2 rapat (TTC+Unimas), dengan friendship yg kuat ni, kita semua mesti ada walau dimana kenduri dibuat, tak kira hari apa (sabtu ke...) kita ttp setia datang..
So nnt sekaligus akan jadi cuti-cuti Mesia lak sbb ada yg org Pahang, Kelantan, Terengganu, Kedah and so on.. And maybe aku ngan hubby akan pegi bertiga.. hahahahahahaha..

Nampaknya, tahun depan akan ada pesta dapat baby pulak.. Wow!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...