Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 6, 2010

jalan-jalan Kedah

Cuti krismas, kitorang balik kampung dengan jayanya..
Jaya disini bermaksud tidak langsung menempuh kesesakan jalan raya dan selamat pergi dan pulang.. Alhamdulillah..

Cuaca di sana sangatlah terik..
Dengan keadaan badan yang gemok, dan asyik panas walaupun orang lain rilek je.. Memang agak menduga iman..
Walaubagaimanapun, cuaca begitu amat sesuai untuk kenduri kendara..

Saja je nak share ngan korang tempat2 menarik yang gua pegi..
Macam pelancong beb!

Jadi, jika anda ingin menyejukkan badan dengan sumber semulajadi..
Jom pi Lata Bayu.. Sila google untuk info lebih lanjut.. nak tunjuk gambar je ni.. ☺☺
Uishh.. sejuk gila ayaq weh.. layan gila kalo berendam..




Selain dari itu, ni nak habaq tempat pekena char kuey tiaw yang power..
Member dari kl ni semua tambah 2 kali (masa kaka bawak depa hari tu..)
Nama kedai, Zam Char Kuey Tiaw..
Lokasi: sebelah Tesco baru SP..

Pinggan di depan tu char kuey tiaw special, kuey tiaw lebih, udang lebih dan ada teloq mata..

Pinggan yang lebih kecil dalam gambar, dia goreng sama jugak, tp udang saja.. pergh!!
memang layan!!!



Gambar di bawah pulak, kolam air panas Ulu Legong..
Lokasi: Baling, Kedah..
Pon hangpa boleh try.. ok la.. gua tak masuk air pon, keadaan tak mengizinkan.. cuma celup kaki je..
Boleh tahan suam2 jugak kolam no. 1 ni.. kalo naik dari air siap boleh nampak baju berasap..
Semua ada 3 kolam, yang paling panas sekali jangan la gatai nak mandi.. Rebuih teloq boleh.. hehehe.. tapi siap ada pagar, jangan risau tersilap masuk je kawan2..



Selain dari tu, sebenarnya banyak trip lagi berjalan-jalan ronda utara..
Alang2 ramai2 konvoi datang kenduri kawin member, bila lagi kan..
Tapi tak semua gua ikut.. Kaka siap pegi Padang Besaq, siap masuk Haatyai lagi tu..

Ok, apa lagi.. jom pi Kedah! hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...