Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, November 9, 2010

ubat oh ubat..

dah berapa hari ek dok wad ni?
rasa macam dah lama..
erm.. baru 2 malam..

dalam masa 2 hari ni dah experience macam2..

dah 2 kali irfan kena mandi air sejuk sebab suhu 40.4..
sekali dekat Pantai Ayer Keroh, sekali kat DEMC ni..
sebab kuman dalam usus tu belum mati, maka demam masih on off..
kadang ok, tiba2 panas bukan main..
masa tengah bagi mandi tu, tahan je la dia nangis meraung melalak kau memang da bomb!
sambil tangan menggapai ummi mohon simpati.. ohh! menggugat kemachoan gua untuk tidak melalak sama2..

tu belum masuk part bagi ubat..
ubat demam ok kalau masuk bontot..
nak masuk ikut mulut memang sangat mencabar ok..
dalam 5 kali bagi, 4 kali muntah. camana nak baik?
belum masuk ubat cirit, ubat tahan muntah lagi..
nasib baik antibiotik bagi ikut drip..
oh anakku.. rasa macam mendera je bila terpaksa pegang kuat2 pastu picit mulut nak sumbat ubat..
tapi demi kesihatan sila tahan emosi ye ummi..

tak masuk lagi part bontot super merah dan melecet..
pastu nangis2 bila kena air.. waduh waduh..

tapi sekarang dia dah makin sihat..
insyaallah esok boleh balik kalau semua ok..
skarang jenuh nak jaga pulak sebab bila dah sihat, mula la nak merangkak sana sini..
katil dah la tinggi irfan oi.. tangan kena balut macam robocop lagi..

irfan, a brave boy he is.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...