Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, May 20, 2009

Masa kita akan tiba juga..

Hari bekerja, bila waktu dah pukul 5 petang, mesti seronok macam apa..
Ibarat budak baru belajar berpuasa dengar azan..
Ataupun menang hadiah power root tempat pertama..
Seronok gila nak balik, boleh tengok Matahari kat tv3, boleh sambung main Sim kat rumah dan sebagainya..

Petang semalam balik kerja, dengan harapan boleh sampai cepat..
Baring depan tv sambil peluk kaka, best gile tu..
Tapi dekat nak sampai tu first time aku nampak real, bukan dalam tv atau suratkhabar, manusia berada betul2 bawah tayar lori..
Kemalangan baru berlaku waktu tu.. Patut la sesak luar biasa..

Aku mula fikir tidak mahu lagi naik moto dan sebagainya..
Tapi, tengah tunggu bas juga boleh dilanggar..
Naik kereta, kapal terbang atau apa saja juga bahaya..
Walau sekuat mana kita lari, masanya pasti akan tiba juga..
Kita semua pasti akan dijemput, hanya kita tidak tahu bila..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...