Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 27, 2010

cerita bergambar



ahad hari tu irfan berjalan sakan..
tak lupa bawa trumpet elephant yang baru beli tu..
irfan tak reti picit kasi bunyi, tau gigit je.. hehe..

ummi dah tau trick macam mana nak kasi irfan duduk dlm stroller lama2..
kalau kat pasaraya, bawak ke bahagian tv..
dari meragam nak dukung dia boleh diam je..
maybe pening tengok tv banyak sangat, semua pasang cerita sama kot..



masuk kedai baby memang bahaya.. macam2 nak beli..
kasi irfan try bumbo, tapi try je la.. ummi tak beli..
mula2 duduk ok, lepas 10 minit dah cuba nak lepaskan diri..



masa ni irfan first time rasa buah anggur menggunakan fresh food feedernya..
nyam! nyam!



setelah hampir 6 bulan Harmony berjasa, akhirnya walid belikan Swing.. yay!!
tak plan pon nak beli baru..
mula2 beli majalah Pa&Ma, lepas tu nampak ada iklan promosi Spectra 7..
jadi kami terus ke kedai FabulousMom kat TTDI, konon nak try..

Spectra 7 punya suction tak rasa langsung, picit lagi keluar banyak..
orang kedai tu tanya sebelum ni pakai pam apa..
bila bagitau pakai Harmony, dia pelik kenapa nak downgrade pakai Spectra pulak..
oo.. medela lagi power rupanya.. hehehe

sudahnya try Swing.. sekali cuba terus terpikat!
tak fikir panjang kaka terus cakap nak beli..
gua pon apa lagi.. hooray je la!

best tau kedai FabulousMom ni..
skarang tengah sale.. untuk pam tu dapat diskaun 15%..
siap ada nursing cafe lagi.. eheehe..
gua sempat cuba secawan soya Melilea.. jadi disebabkan tak berapa lalu nak minum, maka tak beli la..



sejak 3-4 hari ni, irfan sangat susah nak tido malam..
sebelum ni pukul 8 dah tido, sampai esok pagi..
skarang, oh sangat mencabar nak tidokan kamu ye..
nak masuk 6 bulan la katakan..

erm.. feeding set untuk irfan pon dah beli..
tak sabar nak suap makan!
tengok la macam mana, dalam masa terdekat ni la.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...