Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, June 17, 2011

kemahiran bersosial

irfan dengan manja memang sinonim.
dia cucu pertama, untuk 2-2 family.
opah jaga pulak tu..

jadi aku rasa social skill dia kurang..
tak bergaul sangat dengan rakan sebaya..
jumpa kawan2 pon sekali sekala, waktu kenduri je selalunya..

waktu ke johor hari tu, ada 2 orang kawan dia..
sorang muda sebulan, sorang lagi muda 7 bulan.
memang setiap masa aku kena jaga tangan dia tu. suka tampar orang la!
waktu ke pahang last week pulak, ada 3 kawan lain..
tapi tak tampar menampar pulak.. asyik nak bercakap, bercerita aje..
tak main pon dengan member² tu..

risau part mencederakan kawan tu.
mesti mak budak tu bengang dengan anak aku. hahaha.
sebab tu aku sentiasa berjaga-jaga.

harapnya, bila adik dah lahir irfan akan ada kawan dan akan lebih pandai berkawan.
jangan dia penyek adik sudah.. ☻☻
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...