Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, October 4, 2010

house hunting 2

jenuh nak buat keputusan..

jumpa lagi satu rumah, dah pegi tengok..
tuan rumah lama, family.. nak pindah sebab dah ada rumah baru di shah alam..
masuk je, terus feels like home..
3 bilik, 2 bilik air.. (bilik air besar okeh)
setiap bilik + hall ada air-cond.. ada kitchen cabinet + stove..
lantai bilik dah ganti tile baru (parkir sebelum ni)
environment ok, ada swimming pool (dah berangan bawak irfan main air kat situ)

kekurangan, size hanya 832sqft dan tingkat 4 naik tangga..
(kalau set sofa besar2 tak muat nak letak dan kalau buat open house terpaksa pakai sistem berjadual.. kalau datang serentak semua roboh rumah mak!)

kalau ikutkan family kecik kami sekarang, dah sangat selesa..
tambahan harga yang berpatutan dengan ekonomi keluarga..
cuma, fikir untuk jangka masa panjang..
ke nak beli rumah besar terus?
kalau nak cari yang besar terus mungkin akan semput dari segi belanja bulanan..

mak pening nyah!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...