Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 24, 2008

Cewi buat kuih raya..

Itulah gua..
masa bujang, buat gak kuih tu pon mak paksa..
hhehe.. tak la paksa pon, tp jalankan tanggungjawab sebagai anak yg berdedikasi..
walaupun tak dok ngan family, bila blk nak raya tu akan buat la kuih wajib umah tu..

skarang dah tak bujang lagi
mmg gile cewi beb, sbb buat benda baru
contoh benda baru yg gua jakun sgt tu adalah dlm bidang masakan

masak bagi gua lepas 2 bulan lebih ni bukan benda yg horror lagi
dulu mmg gua nebes setiap kali diberi tugasan tu..
cuak je takot ada yg keracunan samp bebuih mulut..
tp kini tidak lagi..
masak mmg selamba bomba.. hahaha
disamping mencuba resepi online, gua juga ada resipi hentam keromo yg agak sukses juga..
maknanya daya imaginasi gua makin meningkat la kot.. masak ikut logik org kata..

dikala ramadhan dah hampir habis ni..
dikala lagu raya makin kerap berkumandang..
dikala mak gua pon dah tanya bila nak balik kampung..
gua rasa adalah kemestian mencuba utk buat kuih raya yg tak penah try sebelum ni pula..
walaupun nk cari bahan susah sket (tesco asyik abeh stok)..
skarg ni tiap malam kena buat la.. takot tak smpt nnt, xleh nak tayang hasil kerja kt kampong..

so dgn suksesnya 1 jenis kuih gua buat semalam..
pergh.. dgn mendapat pujian dr kaka.. gua mmg makin teruja..
kat opis pon dok pikir nak blk.. (nak buat kuih.. nak buat kuih..)
tp yg magisnya, gua buat hari sabtu lps rasa lain, yg buat semlm rasa lain pulak..
hentam la.. mungkin faktor hari cuti dan hari kerja membuatkan hasil kerja makin baik (tah hape²!)

nota bawah skali: apa lagi, mai la open house gua nnt kalo mao rasa.. Y^.^Y
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...